Door Martin,

Osteopaat Saskia Breinburg wilde met haar visitekaartje meteen laten zien waar ze voor staat. Grafisch ontwerpster Veronique van Kimmenaede van ONR Design in Amsterdam ging daarmee aan de slag. Zoals Veronique op haar site al aangeeft: “De osteopaat gaat op zoek naar de oorzaak van de klachten en zal door middel van corrigerende handgrepen, proberen het probleem aan te pakken. In dit concept is uitgegaan van die essentie, om balans en bewegelijkheid d.m.v. osteopathische handgrepen (zachte druk) te herstellen. Door het woord veerkracht te kiezen worden deze facetten benadrukt. In de vormgeving komt dit tot uiting in de letters die verdiept in het papier zijn gedrukt (zachte druk) en in de verspringing van de letters binnen het woord veerkracht (bewegelijkheid).”

Voor  het papier viel de keus op Colorplan Bright White in 540 g/m2. Door het volume prima te gebruiken in letterpress voor een mooi resultaat van het woord Veerkracht. Het kaartje werd dit keer niet gewoon recht gesneden, maar voorzien van natuurlijk ronde hoeken. Een bijkomende reden om te kiezen voor Colorplan is het FSC certificaat voor de gehele serie. Drukkerij Confiance in Amsterdam tekende voor de productie.

Colorplan Bright White is een van de 50 tinten die er beschikbaar zijn in dit programma. Niet alleen in 540 g/m2 verkrijgbaar, maar van 120 tot en met 700 g/m2. Colorplan kan vanaf 350 g/m2 ook geleverd worden als ColorplanDuoplan in 2 kleuren en vanaf 700 g/m2 zelfs in 4 kleuren. Een bijzondere eigenschap van Colorplan is dat de minimale bestelhoeveelheid slechts 25 vel is. Zelfs bij kleine oplage uitnodigingen, visitekaartjes etc. is de investering in papier nog te overzien.

Categorieën:Colorplan, 50 kleuren, 25 persingen, vanaf 25 vel, GF Smith & Son, Huisstijlen, Letterpress

Terug naar overzicht